Krem pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    500 g
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

  • koncentrat pomidorowy

  • masło

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • zielona pietruszka

  • bulion na żeberkach

    700 ml
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy i ściągamy skórkę, kroimy w kostkę, Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy pomidory i przesmażamy, dodajemy starta na traku marchew, pietruszkę i seler, dodajemy troszkę natki pietruszki, wszystko razem przesmażamy po czym dokładnie całość miksujemy. Bulion mięsny podgrzewamy, wlewamy gęsty mus pomidorowy i gotujemy całość przez około 20 minut na wolnym ogniu, Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Zabielamy jogurtem naturalnym Podajemy z ugotowanym makaronem i natką pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 04.03.2014 13:21
bardzo smaczny
RenataZ-et 20.01.2014 20:32
lubię taką zupę
martyna94 11.06.2013 18:33
Fajny przepis:)
msmors 08.02.2013 17:17
dobra zupa
ewka1978 03.02.2013 09:28
na pewno dobra
Alex_M 02.02.2013 10:29
super!
Kasnaj 02.02.2013 10:07
Pychotka
Konczi 02.02.2013 05:45
kocham kremiki a ten dość apetyczny
adelajda 01.02.2013 21:47
klasyk sam się broni bo każdy lubi !
pajbek 01.02.2013 21:46
Super :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat