Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomidorowo-cebulowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula biała 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 2 sztuki
porcja rosołowa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
sól 1/4 łyżeczki
bazylia 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomidorowo-cebulowy

Do garnka wkładamy skrzydełka,marchewkę,por,pietruszkę,listki laurowe,ziele angielskie. Zalewaqmy wodą aby tylko przykryć wszystkie składniki,lekko solimy i gotujemy na małym ogniu ok 45 minut. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki a następnie kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i siekamy, szklimy na oliwie ok 4-5 minut.

Gdy wywar jest już gotowy wyciągamy skrzydełka,pietruszkę,por oraz przyprawy. Wrzucamy pomidory i gotujemy na średnim ogniu ok 10 minut wraz z gałązką bazylii. Następnie wyjmujemy bazylię i dodajemy zeszkloną cebulkę,gotujemy ok 1 minuty i całość blenderujemy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Krem podajemy na gorąco z ryżem bądź makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.09.2012 21:00
musi być pyszny
manaika 29.09.2012 20:56
chodzą ostatnio za mną zupy-krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak