Krem pomarańczowy

Krem pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

  • cukier

  • jajka

  • żelatyna

  • gorzka czekolada

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z umytych dokładnie pomarańczy otrzeć skórkę. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać otartą skórkę z pomarańczy oraz sok i wszystko ogrzać aby masa zgęstniała. Białka ubić na sztywną pianę. Ostudzoną masę połączyć z pianą z białek i wcześniej przygotowaną żelatyną. Masa powinna jeszcze bardziej zgęstnieć. Całość przełożyć do pucharków. Gdy krem zgęstnieje polać go roztopioną gorzką czekoladą. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

10.04.2012 12:47
extra

MagdaXXX

03.04.2012 22:21
a gdzie foto/?

Dorota37

25.03.2012 13:41
super przepis

Ada-Gaba

25.03.2012 13:26
super

radosna29

22.03.2012 12:45
fajny i dosc szybkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat