Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomarańczowo -orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 20 dkg
pomarańcze 2 szt
mandarynka 1 szt
sok z cytryny
skórka z cytryny
miód 3 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
melisa 4 listki
orzechy pistacjowe 1 siekane
orzechy laskowe 1 posiekane
orzechy 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomarańczowo -orzechowy

Pomarańcze dokładnie sparzyć wrzątkiem i osuszyć .Z 1 pomarańczy bardzo cienko obieramy skórkę i drobniutko ją kroimy i wyciskamy sok,mieszamy go z miodem,sokiem i skórka z połowy cytryny,serkiem i usiekanymi orzechami i migdałami.Drugą pomarańczę obieramy i kroimy w drobną kostkę usuwamy pestki i dodajemy do serka wszystko mieszamy.Układamy w pucharkach i dekorujemy listkami melisy i czastkami mandarynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 27.08.2011 13:22
swietne
iza15 03.04.2011 16:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak