Krem pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dag
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • rosół

    4 szklanki
  • śmietana

    200 ml
  • wino białe

    120 ml
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól czosnkowa

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki , skropić sokiem z cytryny , cebulę pokroić w kostkę i razem przesmażyć z cebulą na oliwie.Podlać białym winem i dusić do miękkości.Zalać gorącym rosołem i gotować 15 minut. Doprawić do smaku , dodać posiekaną natkę pietruszki i zmiksować zupę.Rozprowadzić śmietanę w zupie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 07.08.2013 00:28
smaczny,lubię taki krem
Dariusz8 14.04.2012 13:02
smaczna zupa
Małgorzata77 14.07.2011 08:14
Świetny przepis, lubię grzyby
MAR3STA 09.11.2010 18:30
smaczny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat