Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem paprykowo kapusciany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
kapusta pekińska 1/3 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
marchew 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
sól, pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: krem paprykowo kapusciany

1- z udka marchwi cebuli gotujemy bulion
2-dodajemy kostke rosołową, pokrojaną nieabyt drobno paprykę i ziemniaki
3- kiedy ziemniaki sie ugotuja dodajemy pokrojonąkapustę pekińską
4-dodajemy koncentrat wg uznania (ja dodaje 2 łyżki )
5- do smaku dodajemy papryke pieprz sol
6- calosc traktujemy blenderem wyjmujac wczesniej udko
do smaku mozemy dodac ziolowe grzanki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak