Krem morelowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele z puszki

    50 g
  • miód płynny

    4 łyzki
  • mleczko pszczele

    5 dkg
  • bita śmietana

    5-6 łyżek
  • migdały

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyc i obrac ze skórki posiekac zostawiając kilka do dekoracji. Morele zmiksowac razem z mleczkiem i miodem. Schłodzic i przełożyc do pucharków. Udekorowac bitą śmietaną i posypac migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 24.05.2011 16:10
ciekawe
Krzysztof42 07.07.2010 18:23
ciekaw przepis ale mleczko pszczele takie trochę mało powszechne jest
Ela20 07.06.2010 09:52
Fajny przepis tylko nie mam mleczka pszczelego :/

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat