Krem monako

Krem monako

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • jaja

    4 sztuki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • cukier

    4 łyżki
  • truskawki

  • białko

    4 sztuki
  • cukier

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem monako

Mleko zagotowujemy z cukrem wanilinowym. Żółtka ucieramy z cukrem stopniowo wlewając gorące mleko. Rondel wstawiamy na niewielki ogień i mieszamy tak by nie zagotować. Gdy krem zgęstnie przekładamy do pucharków. Białka ubijamy z cukrem i przekładamy na krem, dekorujemy truskawkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat