Krem monako

Krem monako

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • jaja

    4 sztuki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • cukier

    4 łyżki
  • truskawki

  • białka

    4 sztuki
  • cukier

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotowujemy z cukrem wanilinowym. Żółtka ucieramy z cukrem stopniowo wlewając gorące mleko. Rondel wstawiamy na niewielki ogień i mieszamy tak by nie zagotować. Gdy krem zgęstnie przekładamy do pucharków. Białka ubijamy z cukrem i przekładamy na krem, dekorujemy truskawkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat