krem mleczno truskawkowy

krem mleczno truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • żółtko

    1 sztuka
  • mąka

    40 g
  • cukier waniliowy

  • cukier

    20 g
  • truskawki

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Półtora szklanki mleka rozrobić z mąką i cukrem waniliowym. Żółtko utrzeć z cukrem. Pozostałe mleko zagotować. Żółtka zaparzyć wrzącym mlekiem, dodać mleko z mąką i wanilią,- wymieszać. Mieszaninę podgrzewać na ogniu, stale mieszając, do zagotowania. Zdjąć z ognia i mieszać do wystygnięcia. Dodać rozgniecione owoce- wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat