Krem maślano waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    1 kostka
  • cukru pudru

    3/4 szklanki
  • cukru waniliowego

    1 opakowanie
  • esencji waniliowej

    3 krople
  • mleko

    2 szklanki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło w temperaturze pokojowej przełożyć do miski. Zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i esencją waniliową na puszysta masę. 1,5 szklanki mleka zagotować. W połowie szklanki mleka wsypać budyń i rozrobić. Przelać do gotującego się mleka, energicznie mieszając. Budyń ostudzić. Następnie miksując dodawać po łyżce mleka aż do powstania jednolitej masy. Masę można od razu wykładać na ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 26.10.2013 23:16
A co z masą maślaną ?Wpisz ,że też trzeba dodawać po łyżce...Pewnie umknęło.
Pyszota 25.10.2013 15:15
Pyszny ;) można wykorzystać na wiele sposobów :)
doriblog 25.10.2013 15:04
mmm tylko brać łyżkę i jeść
Monika58 25.10.2013 15:03
smaczny do ciast

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat