Krem marchwiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło miękkie

    do smazenia
  • bulion warzywny

    0,5 l
  • śmietana 12%

    wg uznania
  • pieprz

    do smaku
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy marchew i smażymy do momentu aż masło się wchłonie przez warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy aż do miękkości marchwi. Blendujemy. Doprawiamy do smaku. Podajemy ze śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 14.03.2015 20:21
pięknie zrobiłaś i smacznie
jagoda5913 14.03.2015 19:28
super kremik
Joannasz3190 14.03.2015 16:40
Pyszności :)
marcia7 14.03.2015 16:33
ładnie ozdobiony śmietaną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat