Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchewkowo-jabłkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 5 szt
pietruszka 1/2 szt
masło 2 łyżki
jabłko 1 szt
sól, pieprz do smaku
bulion warzywny 700 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchewkowo-jabłkowy

Kroki postępowania

1
składniki na 2 porcje.
Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kawałki. Nie musza być bardzo małe, na końcu i tak wszystko zblendujemy. Jabłko umyć, wyciągnąć gniazda nasienne i pokroić. Zostawić skórkę
Krok 1 - Krem marchewkowo-jabłkowy foto
2
W garnku roztopić masło , przełożyć warzywa i jabłko. Podsmażyć
Krok 2 - Krem marchewkowo-jabłkowy foto
3
zalać bulionem warzywnym , zmniejszyć ogień i gotować ok 25-30 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Krok 3 - Krem marchewkowo-jabłkowy foto
4
Zblendować na krem. Podałam z włoskimi tostami Focaccine o smaku pomidorów i bazylii. Smacznego:)
Krok 4 - Krem marchewkowo-jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 13.01.2014 10:07
marchewkowej z jabłkiem jeszcze nie jadłam :)
rutynka 08.06.2013 10:19
mm smakowity
muffina 05.04.2013 14:43
Super musi być dobre:)
beniaminek 05.04.2013 13:40
fajne danie
Megg 05.04.2013 12:32
musi być przepyszna :)
reniatka 05.04.2013 11:19
mniam musze kiedys taką zrobic jest swietna
w mojej kuchni 05.04.2013 11:17
smaczna, lekka zupa kremowa
Noruas 05.04.2013 11:02
Smakowite, też robię podobną zupkę, ale nie dodaje jabłka, ciekawe
leonowie 05.04.2013 10:56
zupa krem , przygotowana z okazji dnia marchewki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak