Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem malinowy z białą czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 250 g
czekolada biała 3 tabliczki
śmietanka 100-150 ml
mleko w proszku 6-8 łyżek
cukier waniliowy 2-3 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem malinowy z białą czekoladą

Maliny zmiksować i przetrzeć przez sitko.
Mus połaczyć z cukrem waniliowym i dusić, aż lekko odparuje i zgęstnieje.
Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze śmietanką.
Do musu malinowego dodać kilka łyżek mleka w proszku i zmiksować na jednolitą masę.
Dodać rozpuszczoną czekoladę i ponownie zmiksować.
Przełożyć do zamykanego pojemniczka i odstawić do ostygnięcia.
Przechowywać w lodówce.

Podawać do herbatników, gofrów lub suchych ciast.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga 2 tygodnie temu
Czy można ubić po wyjęciu z lodówki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak