KREM KAWOWY

KREM KAWOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    7 łyżek
  • jajko

    3 sztuki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    10 gram
  • śmietana 30%

    1 mała
  • kawa

    20 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gotującej się wody, wlać do wrzącej śmietanki i wymieszać. Jajka ubić z cukrem, dodać niewielką ilość gorącej śmietanki, następnie dodać pozostałą część i ubić trzepaczką. Przecedzić wszystko przez sitko i dalej ubijać aż masa zgęstnieje. Ubite z cukrem jajka połączyć z chłodnym naparem kawy, przygotowanym na mleku. Przełożyć do pucharów. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat