KREM KAWOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    7 łyżek
  • jajka

    3 sztuki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • żelatyna

    10 gram
  • śmietana 30%

    1 mała
  • kawa

    20 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gotującej się wody, wlać do wrzącej śmietanki i wymieszać. Jajka ubić z cukrem, dodać niewielką ilość gorącej śmietanki, następnie dodać pozostałą część i ubić trzepaczką. Przecedzić wszystko przez sitko i dalej ubijać aż masa zgęstnieje. Ubite z cukrem jajka połączyć z chłodnym naparem kawy, przygotowanym na mleku. Przełożyć do pucharów. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat