krem jesienny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10 szt. dużych sparonych i obranych
  • cukinia

    3 szt.
  • dynia

    400 g
  • jabłko

    2 szt, duże
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 sporego
  • czosnek

    4 ząbki
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyzeczka
  • sól i pieprz

  • oliwa

    4 łyżki
  • bulion warzywny

    1 l
  • sok jabłkowy

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie, dodajemy przyprawy i smażymy, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Blendujemy i podajemy.smacznego
Aby odmienić smak zupy warto dodać do niej zamiast jabłka gruszki lub śliwki, zabielić mleczkiem kokosowym lub śmietanka kremówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 24.01.2017 13:52
Pyszny i pożywny krem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat