Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grzybowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1
pietruszka 1
pieczarki 30 dkg
grzyby suszone 1 szklanka
cebula 1
kostka grzybowa 1
mleko 1 szklanka
woda
sól
pieprz
olej do smażenia
groszek ptysiowy
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grzybowy

Suszone grzyby zalać wrzątkiem i moczyć cała noc. Marchewkę i pietruszke obrać i zalać ok. 1 l wody. Do tego wrzucić wymoczone grzyby razem z ta wodą, w której się moczyły. Cebule pokroić w kosteczkę i zeszklic na oleju. Do niej wrzucić obrane i pokrojone pieczarki i podsmażyć. Nastepnie przełożyć do garnka z gotującym się wywarem. Nabrac chochle wywaru i romieszac w niej kostkę grzybową. Wlac do reszty. Gotować aż grzyby będą miękkie. W mleku rozmieszać łyżkę mąki w wlac do garnka. Doprawić i wszystko razem zmikesowac blenderem. Tuż przed podaniem posypac natke pietruszki i wrzucić groszek ptysiowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 08.09.2012 15:38
mocno grzybowa ta zupka.musi być przepyszna!!!
SylwiaMagdaSabin 08.09.2012 15:26
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak