Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem francuski z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
sól szczypta
czekolada 80 gram
mleko 1 szklanka
mąka 1/4 szklanki
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem francuski z jabłkami

Bierzemy miskę i ucieramy cukier z żółtkami dodając przytym mąką następnie kilka sekund misując. I odstawiamy.Następnie podgrzewamy mleko ,gdy mleko będzie już gorące wrzucamy kawałki czekolady dobrze mieszamy aż do momentu gdy czekolada się roztopi. Następnie mleko dodaję do żółtek i mieszamy dokładnie wszystko razem , gotową masę daję do szklanki i dodaję pokrojone w cienki paski jabłko i tak oto gotowy deser daję na chwilę do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak