Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowo imbirowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 kg
imbir 100 gram
seler 1 szt
marchew 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 1 główka
Pieprz czarny mielony Prymat 10 gram
sól do smaku 1 szt
chilli 10 gram
oliwa 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo imbirowy

Wszystkie warzywa oprócz czosnku pieczemy w piecu 40 minut w 160 stopniach.

Po upieczeniu przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 20 minut, po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy świeże ząbki czosnku.

Blenderujemy całość aż do uzyskania kremu.

Podajemy z dodatkiem pestek dyni, które wcześniej prażymy, z oliwą z oliwek i z płatkami chilli.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 22.09.2015 17:13
SMACZNA ZUPKA.
marzut 22.09.2015 14:26
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak