Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem do tortu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 2 szt.
czekolada mleczna 1
czekolada gorzka 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1/4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: krem do tortu.

Kroki postępowania

1
Czekoladę pokruszyć w śmietanie.
Krok 1 - krem do tortu. foto
2
Wszystko zagotować, ciagle mieszając. Odstawić do ostygnięcia, schłodzić w lodówce.
Krok 2 - krem do tortu. foto
3
Schłodzone zmiksować.
Krok 3 - krem do tortu. foto
4
Miksować niecałe 10 minut.
Krok 4 - krem do tortu. foto
5
Rozrobić żelatynę w wodzie i podgrzewać w kubku włożonym do garnka z wodą postawionego na gazie.
Krok 5 - krem do tortu. foto
6
Dodać żelatynę do kremu i po czasie wykładać na ciasto.
Krok 6 - krem do tortu. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 20.08.2013 17:15
mocno czekoladowy:)
Izabela/bella81 28.02.2012 15:47
już niedługo będę robić dla mojego trzylatka :)
romanrafal
romanrafal 28.02.2012 15:45
smaczniusi
Weronika_eM 16.11.2011 18:51
pycha
Izabela/bella81 26.10.2011 20:15
jest smaczny, nie taki słodki jak inne kremy do tortów
Beatris 26.10.2011 11:50
Z takim kremem to i tort mogę zjeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak