krem do tortu.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    2 szt.
  • czekolada mleczna

    1
  • czekolada gorzka

    1
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • woda

    1/4 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - krem do tortu. foto
Czekoladę pokruszyć w śmietanie.
Krok 2 - krem do tortu. foto
Wszystko zagotować, ciagle mieszając. Odstawić do ostygnięcia, schłodzić w lodówce.
Krok 3 - krem do tortu. foto
Schłodzone zmiksować.
Krok 4 - krem do tortu. foto
Miksować niecałe 10 minut.
Krok 5 - krem do tortu. foto
Rozrobić żelatynę w wodzie i podgrzewać w kubku włożonym do garnka z wodą postawionego na gazie.
Krok 6 - krem do tortu. foto
Dodać żelatynę do kremu i po czasie wykładać na ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hahanka 20.08.2013 17:15
mocno czekoladowy:)
Izabela/bella81 28.02.2012 15:47
już niedługo będę robić dla mojego trzylatka :)
romanrafal 28.02.2012 15:45
smaczniusi
Weronika_eM 16.11.2011 18:51
pycha
Izabela/bella81 26.10.2011 20:15
jest smaczny, nie taki słodki jak inne kremy do tortów
Beatris 26.10.2011 11:50
Z takim kremem to i tort mogę zjeść.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat