Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem daktylowy z kakao

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
rum 2 łyżki
esencja waniliowa do smaku
daktyle 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem daktylowy z kakao

Kroki postępowania

1
Paczkę suszonych daktyli wrzucamy do miseczki i zalewamy gorącą wodą i dwoma łyżkami rumu. Przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin.
Krok 1 - Krem daktylowy z kakao foto
2
Po tym czasie daktyle odcedzamy i przekładamy do wysokiego naczynia. Dosypujemy do nich 3 łyżki kakao i dodajemy odrobinę esencji waniliowej. Wszystko ucieramy blenderem na jednolitą, gęstą masę. Gdyby była za gęsta, możemy dodać odrobinę wody, w której moczyły się daktyle.
Krok 2 - Krem daktylowy z kakao foto
3
Jest to pyszna pasta z suszonych daktyli do smarowania pieczywa czy jako krem i nadzienie do ciast. Idealna do tostów czy naleśników.
Krok 3 - Krem daktylowy z kakao foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.03.2014 10:20
musi być pyszny
adelajda 02.02.2014 20:17
dobry kremik :)
artur7 27.01.2014 13:28
fajny sklad
Jadwiga/Jaga85 27.01.2014 12:40
Ciekawy pomysł!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak