Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy z awokado i banana z kokosową kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 porcji

awokado 3 sztuki
banan 1,5 sztuki
kakao 6 łyżek
syrop z agawy 2 łyżki

Kruszonka

mąka pszenna 80 gram
masło lub margaryna 60 gram
cukier 20 gram
wiórki kokosowe 30 gram

Porada

Deser pyszny i prosty w przygotowaniu, a ciepła kruszonka od razu podbiła moje serducho. Powinien być podawany jeszcze z ciepłym crumble, ale po ostygnięciu również jest wspaniały!

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy z awokado i banana z kokosową kruszonką

Kroki postępowania

1
Przygotować kruszonkę.
Wszystkie składniki połączyć - poprzez rozcieranie palcami.
(Masło/margaryna powinno/a być zimne/a, a kruszonka ma mieć konsystencję małych piaskowych grudek.)
Całość wstawić do lodówki.
Krok 1 - Krem czekoladowy z awokado i banana z kokosową kruszonką  foto
2
Schłodzoną kruszonkę rozsypać (równomiernie) na dużej blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec 10-15 minut w 180 stopniach.
Krok 2 - Krem czekoladowy z awokado i banana z kokosową kruszonką  foto
3
Przygotować krem.
Wszystkie składniki kremu zmiksować na gładką masę.
Krok 3 - Krem czekoladowy z awokado i banana z kokosową kruszonką  foto
4
W małych miseczkach/szklaneczkach ułożyć warstwę ciepłej kruszonki, krem czekoladowy i ponownie kruszonkę.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Krok 4 - Krem czekoladowy z awokado i banana z kokosową kruszonką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 13:47
pyszny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak