Krem czekoladowy do tortów

Krem czekoladowy do tortów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 gram
  • czekolada gorzka

    1,5 tabliczki
  • cukier puder

    180-200 gram
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • wódka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem czekoladowy do tortów

Gorzką czekoladę rozdrabniamy na małe kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy. Ubijamy miękkie masło na puszystą masę, a następnie ciągle ucierając dodajemy po kolei żółtka, po trochę cukru pudru oraz wódkę do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do masy i mieszamy. Gotowym kremem przekładamy biszkopt. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Margo1 29.08.2013 09:41
Robię podobny
jozefinach 01.09.2012 08:46
Pyszności.
Wafelek2601 01.06.2012 08:41
pycha
Mysiunia 27.05.2012 09:47
musi być smaczny
berys18 04.05.2012 07:58
super krem
Dorota37 21.04.2012 11:12
uwielbiam czekoladę
Tika4444 20.04.2012 12:55
super pomysł
kanu83 14.04.2012 09:20
bardzo lubie
aga130982 09.04.2012 07:33
super
zdzislawa2 24.03.2012 18:16
sama słodycz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat