Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    6 łyzki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • otarta skórka z cytryny

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Krem cytrynowy

Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodawać po łyżeczce sok z cytryny wcześniej rozmieszać w odrobinie gorącej wody 2 łyżeczkami żelatyny do utartych żółtek dodać skórkę cytrynową i sztywną pianę z białek na końcu wlać kroplami żelatynę delikatnie mieszając przestudzić i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat