Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 6 łyzki
sok z cytryny 1 szt
otarta skórka z cytryny 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodawać po łyżeczce sok z cytryny wcześniej rozmieszać w odrobinie gorącej wody 2 łyżeczkami żelatyny do utartych żółtek dodać skórkę cytrynową i sztywną pianę z białek na końcu wlać kroplami żelatynę delikatnie mieszając przestudzić i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak