krem cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    10 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • woda

    3 łyżka
  • cytryna

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja z cukrem sokiem z cytryn oraz skórką startą z 1 cytryny łyżeczką mąki ziemniaczanej 3 łyżkami wody wymieszać i ubić wstawić do drugiego naczynia z gorącą wodą i ubijać dalej na ogniu aż krem dobrze zgęstnieje ostudzony podaje się z waflami lub biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 22.11.2011 10:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat