Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

krem cytrynowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja
4 szt
cukier
10 dag
mąka ziemniaczana
1 łyzka
woda
3 łyżka
cytryna
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem cytrynowy

Jaja z cukrem sokiem z cytryn oraz skórką startą z 1 cytryny łyżeczką mąki ziemniaczanej 3 łyżkami wody wymieszać i ubić wstawić do drugiego naczynia z gorącą wodą i ubijać dalej na ogniu aż krem dobrze zgęstnieje ostudzony podaje się z waflami lub biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.11.2011 10:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak