Krem chałwowy z bezami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    4
  • cukier

    4 łyżeczki
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki
  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • orzechy

  • chałwa

    20 dag waniliowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chałwę ,żółtka i cukier oraz mleko zmiksować , dodać po chwili żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i zmiksować po raz kolejny , ubitą śmietanę na sztywno dodać do chałwy , ubić chwilkę . Wykładamy do pucharków albo salaterek , na wierzch wykładamy kawałki bezy i posypujemy do dekoracji orzechami poszatkowanymi , zostawiamy do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 02.02.2013 13:48
przepyszny
magmonika1995 02.06.2012 21:43
swietnie
marta34 02.06.2012 17:49
uwielbiam
Ania67 02.06.2011 22:14
ciekawy
ElizaT 19.04.2011 09:10
musiał pewnie smakować dobrze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat