Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 750 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
masło 100 gram
cukier 1/2-3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać 600ml mleka, dodać masło i cukier. Mieszać do momentu aż cukier i masło się rozpuszczą.
Krok 1 - Krem budyniowy foto
2
W 150ml mleka wymieszać dokładnie obie mąki by nie było grudek. Wlać do gotującego się mleka. Dokładnie mieszać aż do momentu zgęstnienia.
Krok 2 - Krem budyniowy foto
3
Gorącym kremem przełożyć ciasto. Podawać po wystygnięciu.
Krok 3 - Krem budyniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2016 22:24
uwielbiam ciasta z kremem budyniowym
mirosława4 09.04.2016 16:37
robię podobnie ale dodaję jeszcze żółtka
mirosława4 09.04.2016 16:36
smaczny ten krem
RenataZ-et 09.04.2016 16:02
fajny krem
Franciszek 09.04.2016 00:52
dobra masa kremowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak