Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem Budyniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 4 łyżki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 400 ml
margaryna 1 kostka
mąka 3 łyżki
cytryna 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem Budyniowy

Do garnka wlewam 250 ml mleka i gotuję je.
W pozostałym mleku rozpuszczam budyń, mąkę i cukier, a następnie wlewam do gotującego się mleka. Budyń mieszam do czasu aż zgęstnieje, po czym go studzę. Do przestudzonego budyniu dodaję margarynę i całość ucieram.
Do kremu dodaję wyciśnięty z cytryny sok i mieszam do momentu uzyskania gładkiego kremu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak