Krem brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    5 dkg
  • białka jaj

    5
  • woda

    1/8 l
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • brzoskwinie w puszce

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie przeciaramy przez sito, dosypujemy cukru i ubijamy pół godziny. Zafarbować tą masę kilkoma kroplami karmelu, wlać też odrobinę żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Domieszać pianę, ubitą z białek. Ubić wszystko razem, wylać do formy, wysmarowanej oliwą i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat