Krem brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwiń

    15 dag
  • cukier

    5 dag
  • białka

    4 szt
  • żelatyna

    4 g
  • woda

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać wyjąć pestki przetrzeć przez rzadkie sito dosypać do nich cukru i ubijać około pół godziny zafarbować tę masę kilkoma kroplami karmelu wlać też odrobinę żelatyny rozpuszczonej w wodzie domieszać pianę ubitą mocno z białek ubić wszystko razem wylać do formy wysmarowanej oliwą i wstawić do lodówki do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat