Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brokułowy z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 75 dag
wędzony łosoś 15 dag
masło lub margaryna 2 dag
rosół instant 1 1/2 litra
ząbek czosnku 1
migdały w płatkach 3 łyżki
śmietana kremówka 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowy z łososiem

1. Brokuły oczyścić, umyć i podzielić na różyczki. Ogonki obrać i pokroić na plasterki. Czosnek posiekać i udusić w rozgrzanym tłuszczu razem z ogonkami brokułów.
2. Całość rozprowadzić rosołem i gotować na małym ogniu około 5 minut. Dodać różyczki i gotować 10 minut.
3. Płatki migdałowe podrumienić, stale mieszając, na patelni bez tłuszczu. Łososia pokroić na paski.
4. Wyjąć z zupy kilka różyczek, pozostałe zmiksować w rosole. Dodać, mieszając, śmietanę i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z różyczkami brokułów, paskami łososia i płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.10.2012 18:42
super
gusia1000 30.10.2012 18:40
Pycha. Głos oddany.
gusia1000 30.10.2012 18:40
Pycha. Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak