Krem bawarski

Krem bawarski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    250 ml
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    50 g
  • żółtka jaj

    3 sztuka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem bawarski

Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować. W gorącym mleku rozpuścić dokładnie żelatynę. Przestudzone mleko z żelatyną powoli wlewa do żółtek, mieszając.

Śmietaną ubić na sztywno. Delikatnie mieszając, dodać bitą śmietanę do kremu z żółtek.

Przełożyć krem do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.

Podawać z konfiturą lub sosem owocowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Adamorek 11.09.2011 00:58
świetny krem
Katarzyna99 22.05.2011 16:37
super:)
Katarzyna99 22.05.2011 16:37
super:)
Krzysztof42 12.11.2010 15:06
jak bawarski to musi być dobry
nati11123 02.05.2010 13:24
no dalej komentujcie
nati11123 02.05.2010 13:24
Hmmm... pycha:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat