kręciołki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    300 g
  • mleko

    150 ml
  • masła

    100 g
  • żółtko jajek

    3
  • olejek waniliowy

  • skórka cytrynowa

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy miękkie masło, posiekane nożem. Dodajemy żółtka, mleko i skórkę cytrynową, olejek waniliowy i zagniatamy. Wkładamy specjalne foremki do maszynki i kręcimy ciasto. Powstają nam kręciołki. Kroimy je co 5 cm. Następnie układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iiiiii 18.04.2012 08:53
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat