Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krasnolutki z kiełbasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa serdelkowa 0,5 kg
masło do smarowania
rzeżucha pęczek
pomidor 1 szt
marchew 1 szt
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krasnolutki z kiełbasy

Kawałki kiełbasy serdelowej lub serdelki ustawić na okrągłych podstawkach z bułki lub
chleba posmarowanego masłem.
Chleb posypać dekoracyjnie drobno posiekaną rzeżuchą .
Główkę krasnoludkowi robi si z twarogu lub z połowy jaja, a nos i usta z kawałeczków
pomidora, marchwi lub papryki; oczka - z ziaren pieprzu lub kawałków marynowanych
grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 02.05.2012 13:28
fajne, muszę spróbować
stokrotka 12.04.2011 08:56
pomysłowe, szkoda że nie ma zdjęcia.
halina17 06.04.2011 12:53
krasnolutki czy krasnoludki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak