krasnolutki z kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa serdelkowa

    0,5 kg
  • masło

    do smarowania
  • rzeżucha

    pęczek
  • pomidor

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • papryka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki kiełbasy serdelowej lub serdelki ustawić na okrągłych podstawkach z bułki lub
chleba posmarowanego masłem.
Chleb posypać dekoracyjnie drobno posiekaną rzeżuchą .
Główkę krasnoludkowi robi si z twarogu lub z połowy jaja, a nos i usta z kawałeczków
pomidora, marchwi lub papryki; oczka - z ziaren pieprzu lub kawałków marynowanych
grzybów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 02.05.2012 13:28
fajne, muszę spróbować
stokrotka 12.04.2011 08:56
pomysłowe, szkoda że nie ma zdjęcia.
halina17 06.04.2011 12:53
krasnolutki czy krasnoludki?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat