Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy z pastą serową i pomidorkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 10 szt
ser żółty 50 g
majonez 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 5 szt
ząbek czosnku
sól i pieprz

Porada

Przekąska ta jest hitem na imprezach, zamiast pomidorków koktajlowych można również na pastę serową położyć przecięte w połówki ciemne winogrona.

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy z pastą serową i pomidorkami

Pomidorki umyć i przekroić na połówki. Ser zetrzeć na jarzynowej tarce o dużych oczkach. Do sera dołożyć przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, masa nie może być rzadka. Na krakersy nakładać porcjami ser , a górę udekorować połówkami pomidorków. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 13.09.2016 12:00
Pyszna przekąska :D
dodi 13.09.2016 10:10
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak