Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowe kotleciki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym 2 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
jajko 1 szt
musztarda 5 łyzeczek
majonez 7 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowe kotleciki

W blenderze zmielić krakersy (duża paczka ok 30 szt), dodać odsączonego tuńczyka, zmiażdżony czosnek, sól, jajko, pieprz, musztardę i majonez. Wyrobić na jednolita masę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Formować niewielkie medaliony. Oprószyć w tartej bułce, usmażyć na złoty kolor.

Najlepiej smakują polane sosem jogurtowym oraz kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 10.10.2016 15:01
Całkiem fajne. Trzeba będzie sobie zrobić.
Wafelek2601 03.10.2014 12:30
bardzo fajne
Kejti 28.09.2014 21:29
Ciekawy przepis :-)
marcia7 26.09.2014 14:30
bardzo pomysłowe te kotlety
Gracer 26.09.2014 13:14
super przepis
wwwiolka 26.09.2014 12:07
Bardzo fajny przepis.
pestka 26.09.2014 10:21
ciekawa propozycja
kloruś 26.09.2014 08:47
ciekawy przepis... nigdy się z takim nie spotkałam
w mojej kuchni 26.09.2014 08:43
wyglądają na chrupiące...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak