Krakersowe kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    1 opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • musztarda

    5 łyzeczek
  • majonez

    7 łyżek
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W blenderze zmielić krakersy (duża paczka ok 30 szt), dodać odsączonego tuńczyka, zmiażdżony czosnek, sól, jajko, pieprz, musztardę i majonez. Wyrobić na jednolita masę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Formować niewielkie medaliony. Oprószyć w tartej bułce, usmażyć na złoty kolor.

Najlepiej smakują polane sosem jogurtowym oraz kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 10.10.2016 15:01
Całkiem fajne. Trzeba będzie sobie zrobić.
Wafelek2601 03.10.2014 12:30
bardzo fajne
Kejti 28.09.2014 21:29
Ciekawy przepis :-)
marcia7 26.09.2014 14:30
bardzo pomysłowe te kotlety
Gracer 26.09.2014 13:14
super przepis
wwwiolka 26.09.2014 12:07
Bardzo fajny przepis.
pestka 26.09.2014 10:21
ciekawa propozycja
kloruś 26.09.2014 08:47
ciekawy przepis... nigdy się z takim nie spotkałam
w mojej kuchni 26.09.2014 08:43
wyglądają na chrupiące...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat