Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakerso-karpatka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krem

krem do karpatki 1
mleko 500 ml
masło 200 gr

Ciasto

krakersy 180 gr ( opakowanie)

Posypka

kakao do posypania
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Krakerso-karpatka

Krem karpatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tortownicę 21 cm. wyłożyć krakersami , przykryć je warstwą kremu.
Czynność tą powtarzać do wykorzystania składników.
Ciasto włożyć do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.01.2016 22:55
pyszne ciacho
cukiereczek 30.01.2016 13:41
ale bajkowe ciasto
Ania321 30.01.2016 11:49
z przyjemnością zjadłabym kawałek :)
mysza75 30.01.2016 10:37
jakie fajne ciekawe ciasto
KORAL 30.01.2016 10:02
To jest ciasto 'EXPRES' , dlatego krem jest z torebki.:)
Madzai 30.01.2016 10:00
Wygląda przepysznie :)
IZABELA29 30.01.2016 09:05
na pewno smaczna
Agnieszka-87-25 30.01.2016 08:29
wyborna jest
Konczi 30.01.2016 07:58
Ciasto wygląda wspaniale ale ten krem z torebki..... wolałabym robiony samemu :))
Krzysztof15 30.01.2016 07:15
palce lizac
Franciszek 30.01.2016 00:28
dobra do kawy
ada.la 29.01.2016 23:57
pomysłowy deser
dorota w 29.01.2016 23:56
Wspaniały pomysł!
Ewa Wojtaszko 29.01.2016 23:05
świetny pomysł !
kuchcik89 29.01.2016 23:03
super, prezentuje sie znakomicie :) i bez pieczenia :)
misia53 29.01.2016 23:02
Szybki sposób na coś słodkiego
2milutka 29.01.2016 22:43
wspaniale wygląda to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak