krajanki z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    5 szklanek
  • margaryna

    2 szt.
  • jajka

    2 szt.
  • gęsta śmietana

    1 szklanka
  • cukier

    3 łyżki
  • drożdże

    10 dag
  • żółtko

    1 szt.
  • budyń

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto, margarynę z mąką ucieramy, dodajemy jajka i drożdże wymieszane z cukrem i śmietaną. Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy na cienki placek i smarujemy budyniem. Zawijamy ciasto w rulon, a następnie krajamy na kawałki 3 cm. Smarujemy rozczepanym żółtkiem. Wkładamy na blaszkę dość luźno. Pieczemy w temp 170 stopni pół godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 06.04.2012 22:28
pyszne
ogi18 29.12.2011 21:11
super
Sylwia88 10.04.2011 21:47
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat