Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krajanki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 szklanek
margaryna 2 szt.
jajko 2 szt.
gęsta śmietana 1 szklanka
cukier 3 łyżki
drożdże 10 dag
żółtko jajek 1 szt.
budyń

Przepis i sposób przygotowania na: krajanki z budyniem

Zagniatamy ciasto, margarynę z mąką ucieramy, dodajemy jajka i drożdże wymieszane z cukrem i śmietaną. Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy na cienki placek i smarujemy budyniem. Zawijamy ciasto w rulon, a następnie krajamy na kawałki 3 cm. Smarujemy rozczepanym żółtkiem. Wkładamy na blaszkę dość luźno. Pieczemy w temp 170 stopni pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.04.2012 22:28
pyszne
ogi18 29.12.2011 21:11
super
Sylwia88 10.04.2011 21:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak