Krajanki miodowe

Krajanki miodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    50dag
  • miód

    1\\2szkl
  • cukier

    1\\2szkl
  • jajko

    1
  • Soda oczyszczona Prymat

    1łyżeczka
  • korzenie

    1łyżeczka
  • marmolada

    25dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krajanki miodowe

Miód zagotować z cukrem i ciągle mieszając roztwór ,zalać nim mąkę.Dodać jajko i sodę rozpuszczoną w wodzie ,wsypać korzenie.Ciasto dobrze wyrobić i rozwałkować na 2placki grubości 2cm.Jeden placek wyłożyć na natłuszczoną blachę ,nałożyć nadzienie przykryć drugim plackiem i piec około 40min.W średnio gorącym piekarniku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Izabela28 14.05.2011 19:52
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat