Krajanka orzechowo - kawowa.

Krajanka orzechowo - kawowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • cukier

    200 gram
  • orzechy włoskie

    500 gram
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżka
  • masło

    150 gram
  • cukier puder

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krajanka orzechowo - kawowa.

Posiekać drobno orzechy .Utrzeć żółtka z cukrem .Roztopić masło, ostudzić, wymieszć z kawą, orzechami i dodać do żółtek .Białka ubić , połączyć delikatnie z masą .Blachę opruszyć mąką , nałożyć masę i piec 30 minut w średniej temp.Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat