Kotlety z ryby wędzonej i kaszy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba wędzona

    500 g
  • kasza jęczmienna

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę zalać wrzącą wodą ok 750ml.,dodać łyżkę oleju i gotować powoli pod przykryciem.Ugotowaną wystudzić
Cebulę obrać i pokroić w kostkę ,następnie podsmażyć na oleju.
Rybę wędzoną obrać ze skóry i ości i zmielić razem z kaszą przez maszynkę.
Następnie do zmielonej masy dodać cebulkę ,jajko,sól i pieprz i masę dobrze wyrobić,z masy formować kotlety ,obtaczać w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Wiesława1
Do kotletów nadaje się praktycznie każda ryba wędzona

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 03.10.2016 00:00
Ciekawe jaki jest smak
Jagódka77 05.04.2015 21:16
nigdy nie jadlam takich kotletow ciekawe jak smakuja
Bernadeta1 24.02.2015 18:48
ciekawe połączenie tak jeszcze nie jadłam
Luki 24.02.2015 17:28
ciekawe połączenie
Stenka 24.02.2015 15:44
takich jeszcze nie jadłam
idealme 24.02.2015 15:21
Smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat