kotlety z pieczarkami i serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 piersi kurczaka

  • 1/4 fety

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • 300 gramów pieczarek

  • margaryna

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso rozkroić tak, by z 2 piersi powstały 4 kotlety. Przyprawić. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
2. Pieczarki obrać ze skóry, pokroić, usmażyć na margarynie. Na koniec posolić.
3. Na każdy kotlet kłaść pieczarki i malutki kawałek fety. Kotlet zwinąć.
4. Panierować w rozbełtanym jajku i mące.
5. Kotlety smażyć na złoty kolor.
7. Wstawić do piekarnika (100-150 stopni) na ok. pół godziny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 26.07.2011 21:45
pychotaaa:)
Joanna108 07.06.2011 12:12
też takie robię - czasami zamiast pieczarek dodaję kurki - też są bardzo smaczne
wiola333 05.12.2010 17:41
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat