Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z pęczaku i selera naciowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 10 dag
cebula biała 1 szt.
seler naciowy 2 łodygi
jajko 1 szt
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pęczaku i selera naciowego

Wykonanie:
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie razem z pokrojonym selerem. Połączyć z kaszą, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Formować na dłoni małe kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.03.2017 14:44
Pyszna propozycja
Wacław 28.03.2017 14:11
ciekawy pomysł :-)
halina17 27.03.2017 22:26
Dobre kotlety.
Róża1 27.03.2017 20:26
fajny i ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak