Kotlety z ozora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozór

  • jajko

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowany poprzedniego dnia ozór obrać ze skóry,pokroić w plastry ,posolić,oprószyć pieprzem i panierować w mące,rozmąconym jajku i tartej bułce.Smażyć w tłuszczu na jasnozłoty kolor .Podawać pokropione sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat