Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mortadeli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mortadeli

Mortadelę pozbawiamy skórki, kroimy w plastry grubości ok 0,5 cm. Żółtko i białko jaja dokładnie razem mieszamy dodając do nich pieprz i sól do smaku,. Plastry wędliny maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na małej ilości oleju do momentu gdy panierka będzie zarumieniona, kotlety można zjeść z chlebem i ketchupem, jak róznież z ziemniakami surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 25.08.2013 08:58
mój synuś je uwielbia:)
Aneta41 23.01.2013 20:43
zmora mojego dzieciństwa:)
fictor123 10.01.2013 08:41
proste i smaczne
rjustysia 09.12.2012 12:55
Bardzo dawno jadłam takie kotlety po raz ostatni, zawsze mi smakowały :)
Botwinka 28.11.2012 16:03
a ja nadal robie
iziona 23.11.2012 21:00
Kiedyś robiłam bardzo często, ale teraz poszły w zapomnienie.
Poison1988 23.11.2012 15:05
pomyśleć, że nigdy nie robiłam a tak bardzo lubię!
Sylwia26 23.11.2012 13:53
fajny pomysł :)
IwonaKa 23.11.2012 13:37
prosty i tani obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak