kotlety z mięsa mielonego

kotlety z mięsa mielonego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    100 g
  • bułka

    15 g
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula

    30 g
  • sól

  • inne przyprawy

  • olej

    15 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    20 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotlety z mięsa mielonego

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Wyrobić kotleciki obtoczyć w bułce i smażyć na patelni z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat