Kotlety z kurczaka rosołowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

kotlety

  • kurczak ugotowany

  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • sól i pieprz

panierka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1 szt

do smażenia

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka oddzielić od kości i mięsko zmielić przez maszynkę.
Ogórki zetrzeć na tarce.
Wszystkie pozostałe składniki połączyć i wyrobić na jednolitą masę,
doprawić solą i pieprzem. W razie gdyby kotlety były zbyt rzadkie dodać bułkę tartą .
Formować małe kotleciki.
Obtoczyć je w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju z obu stron do zarumienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 18.03.2015 15:55
fajne kotleciki
pestka 18.03.2015 14:07
bardzo smaczne
gosia561 18.03.2015 13:21
dobre dla dzieciaków bo delikatne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat