Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kurczaka rosołowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety

kurczak ugotowany
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ogórek kiszony 2 szt
koperek 2 łyżki
sól i pieprz

panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt

do smażenia

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kurczaka rosołowego

Kurczaka oddzielić od kości i mięsko zmielić przez maszynkę.
Ogórki zetrzeć na tarce.
Wszystkie pozostałe składniki połączyć i wyrobić na jednolitą masę,
doprawić solą i pieprzem. W razie gdyby kotlety były zbyt rzadkie dodać bułkę tartą .
Formować małe kotleciki.
Obtoczyć je w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na oleju z obu stron do zarumienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 18.03.2015 15:55
fajne kotleciki
pestka 18.03.2015 14:07
bardzo smaczne
gosia561 18.03.2015 13:21
dobre dla dzieciaków bo delikatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak