kotlety z kozaków i kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kozaki

    ½ kg
  • cebula

    12 dag
  • masło

    5 dag
  • kasza gryczana

    15 dag
  • tłuszcz do smażenia

    10 dag
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić grzyby, pokroić, udusić na połowie masła wraz z cebulką drobno pokrojona- do miękkości. Kaszę ugotować na sypko z dodatkiem masełka. Połączyć kaszę z grzybami, doprawić do smaku. Wystudzić. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki, następnie obtaczać je w mieszance mąki i bułki tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 21.04.2011 10:51
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat