Kotlety z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    250 g,
  • woda zimna

    2 szkl,
  • marchewka

    2 - 3 szt,
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka,
  • koperek

    1/2 pęczka,
  • seler naciowy

    kawałek
  • jajko

    2 szt,
  • sól do smaku

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • płatki owsiane

    do panierowania
  • masło klarowane

    do smażenia,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze po włożeniu do garnka zalać wodą i gotować około 20 minut.

Po ugotowaniu włożyć do miski, dodać starte marchewki, pokrojonego w kostkę kawałek selera naciowego, poszatkowaną zieloną pietruszkę i koperek. Doprawić przyprawą curry, przyprawą uniwersalną. Dodać szczyptę soli oraz jajka wymieszać.

Formować kotlety obtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 02.05.2017 10:09
Super moje ulubione kotlety ;)
gusia1000 01.05.2017 23:34
Zdrowe kotlety.
Bożena Matuszczyk 01.05.2017 12:53
Dziękuję;)
Babeczka35 01.05.2017 08:00
Bardzo smakowite.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat