Kotlety z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 szklanki
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    2 szt
  • twaróg

    250 gram
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Połowę kaszy zmielić z serem, do uzyskanej masy dodać cebulę, resztę kaszy i jajka. Całość dobrze wymieszać. Następnie uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rogalik 20.07.2011 22:03
takich nie jadłam
Kate131 07.06.2011 07:35
fajne
marchewka 13.05.2011 23:47
to musi być dobre
Ibag24 04.05.2011 21:39
ślinka cieknie
bursztynek 12.04.2011 23:40
fajne, muszę wypróbować
kotlet 04.04.2011 22:45
ciekawy pomysł
kate.500 22.03.2011 08:26
ciekawy przepis...
dorotka0000025 06.03.2011 11:41
dobre
Kate131 06.03.2011 09:25
do wypróbowania
mamusia1 05.03.2011 11:13
moi domownicy je uwielbiają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat