Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z karkówki

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 8 porcji
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mąka krupczatka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia wg potrzeby

Porada

mąka krupczatka z tartą bułką daje chrupkość panierce, olej wymieszany z jajkiem: lepiej panierka przylega do mięsa

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z karkówki

- karkówka bez kości nie tłusta,porcje o grubości 2 cm rozbić tłuczkiem w woreczku foliowym
- jajka, sól ziołowa, poieprz, łyżeczka oleju dobrze roztrzepać widelcem
- do jajek włożyć rozbite kotlety,wymieszać i odstawić na 30 minut
- mąkę krupczatkę, tartą bułkę w wroeczku wymieszać i obsypywać kotlety namoczone w jajkach
- wlać na patelnię sporo oleju i na bardzo gorącym smazyć rumiane kotlety obustronnie,kłaść je na papier ręcznikowy aby wchłonął tłuszcz
-chętnie zabieram do pracy zimne do bułki lub chleba
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.03.2015 12:34
uwielbiam je! ale niestety nie jem zbyt często :(
Margo1 08.03.2015 08:32
apetycznie wyglądają
Motorek 07.01.2015 08:57
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak